Passa al contingut principal

Invertir incrementa la productivitat?

De vegades, pareix que invertir és cremar diners, sobretot si observem a l'empresariat "patri". Ja duc diversos dies fent proves, cavil·legant, investigant... En el tema de fer desenvolupaments multiplataforma. La idea més fàcil, baixar-se el sdk de cada plataforma (sol ser gratuït) i ala, a la marxeta. Parlant de mòvils: BB, WP, IOS, Android sense comptar versions. Damunt cada versió té el seu llenguatge de programació (C++,C#-VB,Objective C, Java), encara què són prou pareguts. És a dir que estariem parlant de 4 entorns en 4 (o més) llenguatges de programació. Crec que unificar un programa amb eixos criteris podria ser un esforç massa gran, inclús per als que no ens dediquem professionalment a açò (almenys no de moment). Mirant alternatives, he trobat diverses, sobretot amb diferents preus:

Phonegap

 http://phonegap.com/
Gratuït, però només treballa amb interfícies

Xamarin

http://xamarin.com
pots fer aplicacions simples gratis amb C#, per a IOS i Android. Hi ha versions més completes per 300$ cada plataforma.

Unity

http://unity3d.com/
Exclusivament per a jocs, 1500$ per plataforma, pràcticament per a qualsevol plataforma. Si volem escriptori, android, ios serien 4500$. Suposant BB i WP que estan en fase beta, serien 7500$. Seria una inversió molt important per a un programador freelance.

XNA

http://www.monogame.net/
http://msdn.microsoft.com/en-us/centrum-xna.aspx

Actualment mort, creat per microsoft.Principalment per a jocs. Incialment creat per a plataformes.NET ara continuat mitjançant MonoGame per a quasi totes les plataformes (juntament amb Xamarin per a ios i android). Pots acabar fent aplicaicons per a pràcticament totes les platafomes.

Marmalade

http://www.madewithmarmalade.com/
La versió per a totes les plataformes són 1500$ a l'any. És de les poques què inclou BB.


De moment vaig a provart la versión XNA+Monogame+Xamarin gratuïta, si em convenç adquiriré llicència, que no tinc res en contra de pagar per serveis que són útils. Anem a fer càlculs, què és al que anava al principi de l'article, imaginem què vull fer un joc per a les 4 plataformes d'abans. Imaginem que costa, aproximadametn 2 mesos de fer en cada plataforma. Això faria un total de 8 mesos. En canvi fer l'aplicació per un framework que et fa la feina, serien 2-3 mesos. Caldira veure si la diferència de mesos (en sou) equival al que pagues de llicència pels programes. Per exemple, el cas de Xamarin em 300$ per plataforma, cap programador cobraria 300$ per un treball de 2 mesos. A més, la llicència ja la tindries per als propers desenvolupaments, així que només en un projecte ja estaria més que amortitzada.
Els empressaris són reacis a fer este tipus d'inversions, però crec que he demostrat, més que de sobra, que incrementaria, i en molt, els beneficis.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Comparativa dels Sistemes Polítics Espanyol, Valencià i d'un partit polític. (II)

El Poder Executiu En l’Estat Espanyol, el poder executiu real bé donat pel President del Govern. Aquest triarà els Vicepresidents, Ministres, etc (directa o indirectament, alguns alts càrrecs els triaran els corresponent Ministres). No hi ha cap limitació al respecte la persona elegida (no ha de ser diputada, ni cap límit de formació, etc.). Al País Valencià, l’òrgan executiu és el Consell, i, existeix, de manera anàloga, el president del Consell (què és, també, el president del Generalitat, el és conjunt d’institucions d’autogovern). S’elegix de manera anàloga al President del Govern espanyol, però amb la diferència que ha d’ésser elegit entre els diputats de les Corts Valencianes. Aquest procedirà, igual que al govern espanyol, a nomenar el seu gabinet. Al Bloc Nacionalista Valencià, el poder executiu rau en l’Executiva Nacional. Aquesta, de manera tradicional, és triada al Congrés Nacional des d’un sistema de llista tancada majoritari. Encara que tradicionalment sol haver-hi només

Anàlisi d'eleccions estatals

Estes eleccions (estatals) han marcat una important fita electoral en la comparació de forces, sobretot en l'eix esquerra dreta. Eixa ha segut l'agenda política, marcada, en la meua opinió, pel PSOE. La campanya ha consistit en la por a VOX i a que torne la dreta ( ja fa molts anys que gasten eixe argument), i esta vegada pareix que VOX ha segut una amenaça suficient per mobilitzar el vot on no s'ha sabut interpretar que tot era una campanya dirigida. En especial, per a Compromís, ha segut un resultat, què, per ser políticament correcte, no a assolit els objectius: recordem que es plantejava traure'n 5 diputats i tindre grup parlamentari propi. El resultat ha segut el que tots sabem, 1 diputat. Alguns en Compromís (i fora) atribueixen el resultat al no haver pacte amb Podemos. Però aquest partit, ha perdut un 25% de vots i un 40% dels diputats (difícil de fer els càlculs exactes per tal de destriar les confluències). Per tant, ajuntar-se amb un partit a la baixa (men

TDDs + reutilització d'objectes en Visual Studio 2012

Doncs això, mai m'he mostrat partidari de cap metodologia de programació, ni tan sols de la programació orientada a objectes... però deu ser que em faig major ;) Anem a matar en un post dos pardals d'un tir. Anem a gastar una de les bases de les metodologies àgils (en realitat no té per què, es pot emprar en qualsevol metodologia) i anem a començar a veure com fer codi "multiplataforma". Anem a gastar Visual Studio 2012. Creem una solució de Portable Class Library (en C#): Creem una nova classe, Dau: namespace RollDice {     public class Dau     {     } Sense cap mètode. Per què sense cap mètode? Ahí està la gràcia dels TDD (Test Driven Development, Desenvolupament Orientat a Test). Anirem omplint la classe segons fallen els tests. Ara anem a afegir una nova solució, què serà de test c#: Ens crearà una classe de test buida, li canviarem el namespace per a que siga el mateix que la classe dau: [TestClass]     public class testDau     {          [TestMethod