Passa al contingut principal

Handlers d'errors en node.js quina bogeria ;)

Després de dos dies tornat-me varilla amb els handlers d'error en node.js, al final, quasi de casualitat he descobert que passa. Imaginem que vull connectar a una base de dades:

function doLogin(){
  var client = mysql.createConnection('mysql://'+user + ':'+pass+'@'+server+'/'+database);
  client.connect();
 }//function doLogin


La funció connect pot fallar en cas que els paràmetres siguen incorrectes, no hi haja connexió... si eixe error no és capturat, tanca el programa (tancant el servidor). Primer proví amb try catch, herència d'altres llenguatges no tant moderns ;) i no, no vaig aconseguir capturar l'error. Per tant vaig llegir que la millor cosa que podia fer en javascript (node.js) era afegir  una funció callback (que s'executa en cas d'error, i passada com a paràmetre). La funció ha de ser algo així:

 function errResult(err,result){
  if (err != null) {
         berror = true;
   }
  else{
       berror = false;
  }
 }//function errResult


on en err estarà el missatge d'error i berror serà una variable d'error que podrem examinar si hi ha havut error o no al login. canviarem el codi de doLogin per:

client.connect(errResult);

i tindrem el codi següent per a veure si s'ha produït el login correctament:

doLogin()
if (!berror) {//login OK
    res= "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?><resposta>OK</resposta>";
  }
  else{//error login
    res = cadena_error_login_ini + error_missatge +cadena_error_login_fi;
  }

La lògica ens dius que quan cridem a doLogin, esta cridarà a errResult i actualitzarà la variable berror en el cas pertinent. Això pensava jo i res més lluny de la realitat. La cosa és que posara les dades que posara sempre em donava OK. Com ja he dit duc un cap de setmana fent proves i no hi ha habut manera. Al final he decidit fer un log de totes les accions a veure que passava:

 function doLogin(){
  var client = mysql.createConnection('mysql://'+user + ':'+pass+'@'+server+'/'+database);
  console.log("Abans de connect");
  client.connect(errResult);
  console.log("Després de connect");
 }//function doLogin


function errResult(err,result){
  if (err != null) {
     error_missatge=err;
     berror = true;
     console.log("Ha havut un error però s\'haurà capturat?");
   }
  else{
    error_missatge = "";
    berror = false;
  }
  console.log(berror);
 }//function errResult


I en la funció del servidor (hi ha més coses però les estic omitint per no fer més llarg el copy & paste):

doLogin();
  console.log("doLogin");
  if (!berror) {//login OK
    res= "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?><resposta>OK</resposta>";
  }
  else{//error login
    res = cadena_error_login_ini + error_missatge +cadena_error_login_fi;
  }

 response.end(res);
console.log("final servidor");





L'eixida de consola deuria de ser:
Abans de connect
Ha havut un error però s'haurà capturat?
 Després de connect
doLogin
final servidor





Però no, resulta ser:

Abans de connect
Després de connect
doLogin
final servidor
Ha havut un error però s'haurà capturat?

Cosa que ens indica que la funció callback de maneig d'error s'execute una vegada ha acabat la funció principal del servidor. Per tant este model no ens val per capturar l'error. Caldrà canviar el model, pròximament posaré la solució al problema ;)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TDDs + reutilització d'objectes en Visual Studio 2012

Doncs això, mai m'he mostrat partidari de cap metodologia de programació, ni tan sols de la programació orientada a objectes... però deu ser que em faig major ;) Anem a matar en un post dos pardals d'un tir. Anem a gastar una de les bases de les metodologies àgils (en realitat no té per què, es pot emprar en qualsevol metodologia) i anem a començar a veure com fer codi "multiplataforma". Anem a gastar Visual Studio 2012. Creem una solució de Portable Class Library (en C#): Creem una nova classe, Dau: namespace RollDice {     public class Dau     {     } Sense cap mètode. Per què sense cap mètode? Ahí està la gràcia dels TDD (Test Driven Development, Desenvolupament Orientat a Test). Anirem omplint la classe segons fallen els tests. Ara anem a afegir una nova solució, què serà de test c#: Ens crearà una classe de test buida, li canviarem el namespace per a que siga el mateix que la classe dau: [TestClass]     public class testDau     {          [TestMethod

Google no és programari lliure

Duc des de ni sé els anys treballant en Linux. De fet, vaig passar de MS-DOS a Linux sense passar per windows 95. Només he gastat windows (ho he de confessar)per a jugar, i farà un any, el windows 8. No m'ha agradat i ara he tornat a Linux. Valga esta confessió personal per explicar el meu dubte existencial. Hi ha molta gent que critica Apple o Microsoft i diu que l'alternativa és Android , i es compra un Samung, per exemple. M'he parat a pensa-ho i pràcticament és el mateix. Android pot ser bastat en Linux i tinga bona part de codi obert, però hi ha una part que no. I el núvol de Google és completament tancat (algú té el codi del buscador o de gmail?). En general (i a no ser que instal·lem alguna rom on tot siga lliure), és un poc més lliure que ios (Darwin, el codi font del kernel d'ios, és de codi obert, el que és tancat és la seua interfície). És a dir que els serveis que proporcionen les tres companyies (buscador, correu, núvol...) són igual de tancats (i estan sig

Reciclant un vell portàtil (i 3)

O també podria titular-se, la primera aplicació en Android. Crec que vaig a deixar d'intentar reciclar este ordinador, no pot amb l'eclipse, he intentat fer esta aplicació i m'ha costat déu i ajuda. Provaré a fer coses que necessiten entorn gràfic en un altre ordinador. Quan comence la part de servidor, si que podré gastar-lo de nou, ja que node.js (Recomanat pel meu amic Jaume) és molt lleuger, i amb la llibreta que duu windows es podrà fer els programes de sobra ;). Bo, la primera aplicació l'he modificada un poc de l'anterior (l'aspecte), i l'he deixat com en la figura. Simplement he posat un botó, i dos textView. No vaig a entrar en detalls de com es fa, de posar noms adients ni res per l'estil, ja que és una aplicació menuda i de prova. l'objectiu serà que en el textView2 (que no es veu, està davall del textView1) aparega un missatge "has apretat el botó" en el moment que apretes el botó. Anirem al fitxer principal en java, en el