Passa al contingut principal

Hui he vist la por als ulls

Estic trist ,molt trist.Vinc de la manifestació del 9 d'octubre i, puc dir que he vist moltes coses, però el que no he vist és democràcia.
 • He vist moltes banderes d'Espanya i blaveres dels increpadors, però no he vist democràcia. Les seues paraules eren "ven aquí fuera", "te voy a meter esa bandera por el coño", etc.
 • He vist com manifestants fàcilment identificables entraven a provocar i la Policia Nacional no feia res per evitar-ho, però no he vist democràcia.
 • He vist com un pare utilitzava al seu fill per provocar, i amb actitud agresiva (inclús anava a pegar-li manotada a un), però no he vist democràcia.
 • He vist com es permetia una manifestació no autoritzada que podia alterar l'ordre públic. Segons la sacrosanta Constitució Espanyola, això és il·legal, però no he vist democràcia.
 • He vist com la Policia Nacional tractava respectuosament, i inclús es coordinava amb els feixites. A nosaltres ens miraven amb cara de fàstic, però no he vist democràcia.
 • He vist com una "tia maria" anava pegant en la bandereta de plàstic per provocar (no, no feia mal), però no he vist democràcia.
 • He vist com la senyera del cartell de Dubon rebia un "esa bandera és de Catalunya", però no he vist democràcia
 • He vist por als ulls dels meus companys, però democràcia, no l'he vista enlloc portes enfora. Portes endins, "som gent de pau".

Tant difícil és respèctar les opinions alienes? On estan els Riveres, Rajoys, Albiols, etc. parlant de por i discriminació? Adoctrinament dels xiquets? I tot açò amb la Policia Nacional davant, siguent còmplice. I, sobretot,  he trobat a faltat actuar #ambvalentia. On estava Compromís? On estava el BLOC? Estavem a la ciutat on Ribó més l'alcalde, on estava la Policia Local? No sé, crec que estan fallant moltes coses. I francament, amb eixa actitud, no m'extranya que qui puga, se'n vaja. Por als nostres ulls, i odi als seus. Demòcrates? Permeteu-me que em riga.


Comentaris

 1. Així és,ni manant l'esquerra es pot garantir que la gent tinga seguretat?
  Jo vaig estar i l'imatge tant de matí com de vesprada és que han sigut molts anys de dreta casposa i vec que la diada encara continua segrestada

  ResponElimina
 2. Sí, però així i tot, pense que es podria haver millorat, i molt. L'organització d'una contramanifestació era pública a les xarxes socials. La Policia Nacional no s'entera? En serio, no he passat més por en ma vida.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Comparativa dels Sistemes Polítics Espanyol, Valencià i d'un partit polític. (II)

El Poder Executiu En l’Estat Espanyol, el poder executiu real bé donat pel President del Govern. Aquest triarà els Vicepresidents, Ministres, etc (directa o indirectament, alguns alts càrrecs els triaran els corresponent Ministres). No hi ha cap limitació al respecte la persona elegida (no ha de ser diputada, ni cap límit de formació, etc.). Al País Valencià, l’òrgan executiu és el Consell, i, existeix, de manera anàloga, el president del Consell (què és, també, el president del Generalitat, el és conjunt d’institucions d’autogovern). S’elegix de manera anàloga al President del Govern espanyol, però amb la diferència que ha d’ésser elegit entre els diputats de les Corts Valencianes. Aquest procedirà, igual que al govern espanyol, a nomenar el seu gabinet. Al Bloc Nacionalista Valencià, el poder executiu rau en l’Executiva Nacional. Aquesta, de manera tradicional, és triada al Congrés Nacional des d’un sistema de llista tancada majoritari. Encara que tradicionalment sol haver-hi només

Anàlisi d'eleccions estatals

Estes eleccions (estatals) han marcat una important fita electoral en la comparació de forces, sobretot en l'eix esquerra dreta. Eixa ha segut l'agenda política, marcada, en la meua opinió, pel PSOE. La campanya ha consistit en la por a VOX i a que torne la dreta ( ja fa molts anys que gasten eixe argument), i esta vegada pareix que VOX ha segut una amenaça suficient per mobilitzar el vot on no s'ha sabut interpretar que tot era una campanya dirigida. En especial, per a Compromís, ha segut un resultat, què, per ser políticament correcte, no a assolit els objectius: recordem que es plantejava traure'n 5 diputats i tindre grup parlamentari propi. El resultat ha segut el que tots sabem, 1 diputat. Alguns en Compromís (i fora) atribueixen el resultat al no haver pacte amb Podemos. Però aquest partit, ha perdut un 25% de vots i un 40% dels diputats (difícil de fer els càlculs exactes per tal de destriar les confluències). Per tant, ajuntar-se amb un partit a la baixa (men