Ves al contingut principal

Hui he vist la por als ulls

Estic trist ,molt trist.Vinc de la manifestació del 9 d'octubre i, puc dir que he vist moltes coses, però el que no he vist és democràcia.
 • He vist moltes banderes d'Espanya i blaveres dels increpadors, però no he vist democràcia. Les seues paraules eren "ven aquí fuera", "te voy a meter esa bandera por el coño", etc.
 • He vist com manifestants fàcilment identificables entraven a provocar i la Policia Nacional no feia res per evitar-ho, però no he vist democràcia.
 • He vist com un pare utilitzava al seu fill per provocar, i amb actitud agresiva (inclús anava a pegar-li manotada a un), però no he vist democràcia.
 • He vist com es permetia una manifestació no autoritzada que podia alterar l'ordre públic. Segons la sacrosanta Constitució Espanyola, això és il·legal, però no he vist democràcia.
 • He vist com la Policia Nacional tractava respectuosament, i inclús es coordinava amb els feixites. A nosaltres ens miraven amb cara de fàstic, però no he vist democràcia.
 • He vist com una "tia maria" anava pegant en la bandereta de plàstic per provocar (no, no feia mal), però no he vist democràcia.
 • He vist com la senyera del cartell de Dubon rebia un "esa bandera és de Catalunya", però no he vist democràcia
 • He vist por als ulls dels meus companys, però democràcia, no l'he vista enlloc portes enfora. Portes endins, "som gent de pau".

Tant difícil és respèctar les opinions alienes? On estan els Riveres, Rajoys, Albiols, etc. parlant de por i discriminació? Adoctrinament dels xiquets? I tot açò amb la Policia Nacional davant, siguent còmplice. I, sobretot,  he trobat a faltat actuar #ambvalentia. On estava Compromís? On estava el BLOC? Estavem a la ciutat on Ribó més l'alcalde, on estava la Policia Local? No sé, crec que estan fallant moltes coses. I francament, amb eixa actitud, no m'extranya que qui puga, se'n vaja. Por als nostres ulls, i odi als seus. Demòcrates? Permeteu-me que em riga.


Comentaris

 1. Així és,ni manant l'esquerra es pot garantir que la gent tinga seguretat?
  Jo vaig estar i l'imatge tant de matí com de vesprada és que han sigut molts anys de dreta casposa i vec que la diada encara continua segrestada

  ResponElimina
 2. Sí, però així i tot, pense que es podria haver millorat, i molt. L'organització d'una contramanifestació era pública a les xarxes socials. La Policia Nacional no s'entera? En serio, no he passat més por en ma vida.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Parlem de Bloc i País?

Comence una nova etapa en el tema polític, de fet ja fa temps que la vaig començar, però ara ho fet involucrant-me activament als assumptes interns del meu partit. Em defineix a mi mateix com una persona activa (de vegades inclús hiperactiva), amb inquietuds i preocupacions, en definitiva, em mou les ganes de ser útil a la meua gent i l’estima pel meu país. Aquestes voluntats però, no les he vistes, o almenys, ja no les veig tan a sovint en el tarannà del meu partit. No negaré que, potser, tinc desavinences en l’actual línia de la direcció (allò que s’ha anomenat com el “aparato”), però la casuística dels últims viratges polítics no han deixat lloc a altra possibilitat. No vaig a repetir totes les actuacions que adés i ara van demostrar que els abanderats de la nova política no es comportaren com a tal. Tots sabem quines són. Però d'una si que en parlaré, una que per a mi fou bastant reiterativa i té molta relació en un dels principis de Goebbels, que és el de fer creure que la di…

Què poden(m) fer els polítics nacionalistes valencians?

Davant del procés que s'ha encetat a Catalunya, el primer que m'agradaria és mostrar el meu suport. Pot ser s'hagen fet errors, com en tot en esta vida. Ara bé, votar no pot ser mai antidemocràtic, i per tant el seu destí els decidiran ells. 
Alguns hem observat, sempre amb il·lusió, que pot ser després d'ells anem nosaltres, els valencians. Però la realitat és tossuda. Mai hem tingut un sentiment nacionalista similar als catalans. I, possiblement, mentre no fem alguna cosa per canviar-ho, no el tindrem. Per exemple, podem veure l'evolució  segons el CIS del sentiment nacionalista/independentista valencià i català:

Durant els primers anys (94 i 97) es codificava del 0 al 10, però al 2005, preguntaren allò de "sólo español" (que ho he codificat com un 2), "más español que (gentilicio)" (que será un 4),  "igual español que (gentilicio)" (que serà un 6),  "más (gentilicio) que español" (que serà un 8) i "sólamente (gentilicio…